Skip to main content

Uzorkovanje lebdećeg-suspendovanog sedimenta

uzorkovanje suspendovanog sedimenta

Sediment se kroz vodotok transportira tekućom vodom. Lakše čestice se transportuju vodom u suspendovanom stanju. Za uzorkovanje ovog suspendovanog sedimenta za proračun ukupne količine sedimenata koji je nošen vodom, dostupni su različiti uzorkivači.


12.02. Uzorkivač vode ‘Vodena klopka’
‘Vodena klopka’ je razvijena za uzimanje reprezentativnih uzoraka tekuće vode do dubine od oko 25 metara. Uzorci se uzimaju uz pomoć jednog uređaja od nerđajućeg čelika zahvatanjem stuba vode koja se kreće horizontalno na određenoj dubini i u određenom momentu.
Primene:
• Uzorkovanje radi određivanja količine sedimenta nošenog strujom vode.
Odlike:
• Uzorak je zatvoren u uzorkivaču pomoću vodonepropusnih gumenih prstena;
• Može se uranjati sa bilo kog položaja, u odnosu na struju, koji se može zahtevati;
• Ceo set je spakovan u drveni transportni sanduk.


04.31 Delft boca uzorkivač suspendovanog sedimenta za plivajući sediment
Ovaj uzorkivač se koristi za određivanje količine suspendovanog sedimenta u rekama i ostalim vodotocima, od površine pa do 0,1 metar iznad dna. Voda koja sadrži sediment protiče kroz uzorkivač koji je u obliku boce. Oblik ovog uzorkivača stvara potpritisak na zadnjem delu tako da voda utiče u diznu skoro istom brzinom kojom i neporemećeni vodeni tok. Nagli pad brzine u širem delu uzorkivača omogućava sedimentu da se istaloži.

04.23 Arnhem uzorkivač pridnenog transporta

Ovaj uzorkivač se koristi za merenje pridnenog transporta krupnog peska i finog šljunka u rekama i ostalim vodotocima. Ovaj, u struju usmereni uzorkivač, montiran je na okvir i sastoji se iz ulaza posle koga sledi korpa sa žicom malih otvora. Naglo smanjenje brzine u širokim komorama uzorkivača dovodi do taloženja sedimenta. Repno peraje na okviru održava uzorkivač usmeren u struju.

Brošura

Pozovite nas

Za dodatne informacije pišite nam

Slični proizvodi