Skip to main content

KOMPLETI ZA UZORKOVANJE ZEMLJIŠTA CILINDRIMA (po Kopetzkom)

 Ispitivanje zemljišta je vrlo važan aspekt kako planiranja tako i izvršavanja poljoprivrednih i građevinskih projekata.

Osnova istraživanja zemljišta je pravljenje studija o:

  • Profilu zemljišta i Fizičkim osobinama zemljišta
  • Fizičke osobine zemljišta se uveliko određuju u laboratoriji. Takva laboratorijska proučavanja obično zahtevaju neporemećene uzorke zemljišta, poželjno uniformnih dimenzija. Da se zadovolji ova potreba uzorci zemljišta se uzimaju u cilindrima poznate zapremine u prečnika.

Različiti setovi se razlikuju prema primenjenom držaču prstena, prečniku prstenova, izabranim priključcima i metodi uzorkovanja.


07.53.SA Komplet za uzorkovanje cilindrima, model A, za meka zemljišta do dubine od 2 m.
Komplet za uzorkovanje sa dodatkom SA se primenjuje za punjenje cilindara u mekom zemljištu iznad nivoa podzemne vode.
Uzorci se mogu uzimati na površini, u bušotinama ili u profilnim rovovima. U ovom setu je otvoreni držač cilindara sa bajonetnim priključkom i u zemljište se utiskuje rukom.
Komplet za uzorkovanje sa dodatkom SA se može dobiti i za uzorkovanje cilindrima prečnika 53 i 60 mm. Najčešće se primenjuje (standardni) prečnik 53 mm.


07.53.SC Komplet za uzorkovanje cilindrima, model C, za sva zemljišta do dubine od 2 m.
Komplet za uzorkovanje sa dodatkom SC se može primeniti za uzorkovanje doslovno svih vrsta zemljišta u bušotinama ili u profilnim rovovima, kako iznad tako i ispod nivoa podzemne vode. Zatvoreni držač cilindara u ovom setu je opremljen priključkom sa konusnim navojem što znači da se ovaj držač može ukucavati u zemljište čekićem sa plastičnim glavama koji apsorbuje udarac.
Komplet za uzorkovanje sa nastavkom SC se može dobiti za cilindre za uzorkovanje zemlje prečnika 53, 60 i 84 mm. Najčešće primenjivani prečnik (standardni) je 53 mm.

 
Download

Pozovite nas

Za dodatne informacije pišite nam

Slični proizvodi