Skip to main content

Udarno bušenje

04.19.SC Ejkelkamp set za udarno bušenje za heterogena zemljišta sa udarnim čekićem (Cobra TT), je standardno opremljen za bušenje do dubine do 5 metara.

Opremom za udarno bušenje iz programa Eijkelkamp, uzorkovanje se može vršiti u teškim zemljištima, sa ili bez površinskog sloja šuta ili kamenja. Ova oprema za udarno bušenje je mobilna i može lako da savlada razne problematične situacije gde se bušenja ne mogu vršiti ručnom opremom. Cilindar, koji ima ojačanu sekuću papuču, se pri udarnom bušenju u zemljište utiskuju nabijajućim čekićem. Ovo se mora raditi korak po korak radi lakšeg utiskivanja i izvlačenja cilindra i da se što je moguće više izbegne kontaminacija. Ovaj cilindar prodire kroz šut pa se može koristiti za uzorkovanja odlagališta otpada u urbanim područjima. Udarni cilindar se može koristiti za bušenja kako iznad tako i ispod nivoa podzemne vode.

Čisto uzorkovanje

Uzorci isečeni udarnim cilindrom su vrlo malo poremećeni. Ovom brzom i jednostavnom metodom uzorkovanja moguće je u relativno kratkom intervalu vremena dobiti kompaktnu uzorkovanu strukturu. Dalje, ergonomija je poboljšana primenom šipki za nastavljanje dužina 50 cm ili 100 cm.

Primene

Set sa udarnim sekućim cilindrom je kompletan i višestruko upotrebljiv sistem za uzimanje uzoraka do dubina od 5-10 metara, u skoro svim tipovima zemljišta. Udarni sekući cilindar se može koristiti u sledećim vrstama istraživanja:

  • Zagađenja zemljišta
  • Granulometriji
  • Opštoj klasifikaciji zemljišta
  • Opisivanjima profila zemljišta
  • Arheološkim istraživanjima
Download

Pozovite nas

Za dodatne informacije pišite nam

Slični proizvodi